Cheesecake Sticks, cakesicles sau cake pop popsicles – prăjituri pe băț?

Reteta

Cheesecake sticks, cakesicles sau cake pop popsicles e probabil vedeta anului 2021.

O reteta ideala pentru zilelele de vara si nu numai.

Un cheesecake delicios invelit intr-un strat de ciocolata decorat la alegere cu fructe proaspete sau diversi biscuiti.

Folositi-va imaginatia si veti putea impresiona toti musafirii.

Ai nevoie de un cheesecake copt. Eu am folosit reteta mea de cheesecake (gasesti reteta aici), dar l-am facut intr-o tava cu diametru mai mare de 24 cm in loc de 20 cm. Poate fi facut si intr-o tava cu diametru de 26 cm sau chiar 30 cm.

Cheesecake-ul copt, dupa ce sta peste noapte in frigider, se imparte in 12-14 bucati potrivite, iar apoi se ataseaza betisoarele pentru inghetata. Se lasa putina distanta intre ele, apoi se pun la congelator pentru o ora, o ora jumatate pentru a fi foarte reci ca se poate lucra usor cu ele.

Intre timp se topeste pe Bain-marie ciocolata preferata (eu am folosit cicolata amaruie si ciocolata alba in cantitate de 700g fiecare). Voi puteti folosi ciocolata cu lapte sau ciocolata cu caramel, sau care este preferata voastra.

Ciocolata trebuie sa fie fluida, ea se pune intr-un vas mai adanc pentru a incapea cu usurinta fiecare bucata de cheesecake. Dupa ce treceti fiecare cheesecake prin ciocolata, se elimina excesul si le puneti pe un gratar.

Pasul urmator fiind cel mai frumos din acesta reteta si cea care face ca rezultatul sa fie spectaculos: decorul. Daca aveti copii, puteti decora impreuna cu copiii, fiecare dupa dorinta si imaginatia sa. Va fi o activiatate frumoasa pentru ei, cat si o bucurie pe masura.

Cheesecake sticks pot fi servite imediat ce s-a intarit ciocolata pe ele. Vor arata deosebit si vor aduce un plus de valoare pe orice masa de eveniment sau candy bar.

Distractie placuta!

INGREDIENTE:

  • 1 cheesecake la alegere (diametrul de la 24cm pana la 30cm)
  • ciocolata (dupa preferinta: alba, amaruie, cu lapte, caramel, etc…)
  • diverse pentru decor: fructe proaspete, biscuiti, alune, fistic, etc..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *